maandag 27 maart 2023

Romige wortel-kokossoep

ROMIGE WORTEL-KOKOSSOEP

Een heerlijke maaltijdsoep voor de liefhebber van heet eten. De uitgesproken smaak van de shiitake komt in deze soep goed tot zijn recht.

3 eetlepels olie
½ ui, fijngesneden
500 gram wortels, geschild, in dunne plakjes
2 middelgrote kruimige aardappels, in stukjes
½ - 1 eetlepel Thaise rode currypasta
1 liter groentebouillon
3 eetlepels tomatenblokjes op sap (blik)
3 deciliter koksmelk
150 gram shiitake paddenstoelen, in stukjes
zout
peper
2 eetlepels grof gesneden verse koriander


Verhit 2 eetlepels olie in een ruime kookpan of wok. Bak hierin de ui, wortel en aardappel in 10 minuten op laag vuur glazig en zacht (het mengsel mag licht kleuren, maar niet hard bakken). Voeg de currypasta toe en bak deze 2 – 3 minuten mee. Schenk de bouillon en tomatenblokjes met sap erbij en breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook. Kook de groenten in 10 minuten gaar en voeg de kokosmelk toe. Breng de soep weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de shiitake paddenstoelen 2 – 3 minuten op hoog vuur. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad lichtgebonden mengsel. Voeg, wanneer de soep te dik is, meer bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verdeel er de shiitake en koriander over. Lekker met (koriander) naanbrood.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair maart 2003

Geen opmerkingen: