vrijdag 10 maart 2023

Gebakken rijst (Egypte)

GEBAKKEN RIJST

2 volle koppen halfgaar gekookte rijst
4 volle koppen melk (warm of koud)
500 gram vlees (kip, niertjes of magen)
4 volle eetlepels margarine
zout
peper


Ver een vuurvaste schaal in met margarine. Snijd het vlees (kip, niertjes of magen) in kleine stukken. Kook het vlees in een pan met water en zout gedurende 5 minuten. Giet het water af en bak het vlees met zout, peper en uienpoeder. Voeg 1 à 2 koppen water toe en laat alles aan de kook komen. Zet het op lage hittebron en laat het gerecht gedurende 20 minuten sudderen. Het vlees moet zacht zijn. Roer af en toe. Doe de rijst en het vlees laag om laag in de vuurvaste schaal, begin en eindig met rijst. Bak het gerecht in de oven (205°C) gedurende 50 à 60 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

8 personen

gebied : Egypte
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mme O. Fawzy, Ambassade van de Verenigde Arabische Republiek, ’s Gravenhage, in Internationale gerechten / samengesteld door mevr. A. Landwehr-Cléjan en mevr. E. C. Luns-Barones van Heemstra

Geen opmerkingen: