zondag 12 december 2021

Yoghurtraita (Zanzibar, Tanzania)

YOGHURTRAITA

Dit bijgerecht is heerlijk fris van smaak en combineert goed met kruidige gerechten. Maar u kunt het ook samen met een chapati als snack eten.

1 eetlepel olie
½ theelepel komijnzaad
½ komkommer, geschild, zonder zaadlijsten en zeer fijn gesneden
250 milliliter (dikke) yoghurt
1 teen knoflook, geperst
½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden muntbladeren


Verwarm de olie in een kleine pan en doe de komijnzaadjes erbij. Laat ze bakken tot ze ‘ploppen’ en laat ze dan wat afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten in een kom tot een mooi mengsel. Dek het af en zet het minimaal een half uur in de ijskast weg.

4 personen

gebied : Zanzibar, Tanzania
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder

Geen opmerkingen: