zaterdag 22 mei 2021

Gestoofde zalm (Suriname)

GESTOOFDE ZALM

Het zal u we zijn opgevallen dat in veel van mijn gerechten ‘zuur’ voorkomt: piccalilly, kappers, citroen of azijn. Het geeft iets pittigs aan het gerecht.

1 blik zalm
2 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels tomatenketchup
1 ui, in ringen gesneden
1 bouillonblokje
1 eetlepel kappers of 1 eetlepel piccalilly of 1 eetlepel citroen
paprikapoeder


Verwijder graten en vel van de zalm en houd het vocht apart.
Smelt boter of margarine in een pan en bak hierin de in ringen gesneden ui goudbruin. Voeg tomatenketchup en het blokje bouillon toe. Blus met water en voeg kappers en/of piccalilly en/of citroen toe, samen met de paprikapoeder. Doe de zalm erbij en het vocht en laat alles nog 7 minuten sudderen.
Serveer met gekookte aardappels of rijst, een frisse salade en verse doperwtjes.

4 personen

gebied : Suriname
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Surinaamse keuken / Nel Tjon Tam Sin

Geen opmerkingen: