KEITETYT RAVUT (LANGOUSTINES IN DILLE)
4 liter water
2 afgestreken eetlepels zout
4 eetlepels dillezaad
4 bosjes verse dille
40 langoustines
Breng het water met het zout, het dillezaad en 2 bosjes verse dille in een heel grote pan aan de kook en laat het 10 minuten borrelend koken. Was de langoustines goed onder stromend koud water. Gooi 5 langoustines tegelijk in het borrelend kokende water, wacht net zo lang tot het water weer borrelend kookt, voeg er dan telkens weer 5 langoustines bij. Als ze allemaal in het water liggen, de langoustines nog 10 minuten in de gesloten pan laten koken. Leg de rest van de dille in een grote schaal, haal de langoustines met de schuimspaan uit de pan en schik ze op de dille. Giet het kookvocht door een zeef over de langoustines en laat alles afgedekt bij kamertemperatuur afkoelen; daarna nog een paar uur in de koelkast laten staan.
Serveer de langoustines zonder het kookvocht, met witbrood en boter.
4 personen
bereidings- / koeltijd : 50 minuten / 3 - 4 uur
gebied : Finland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Lekkernijen uit dertig landen : 121 internationale specialiteiten / Annette Wolter
donderdag 14 januari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten