vrijdag 18 september 2020

Wortel-doperwtsalade met munt (Marokko)

WORTEL-DOPERWTSALADE MET MUNT 

Een heerlijk frisse salade. De (Marokkaanse) combinatie met sinaasappel, wortel en munt zorgt ervoor dat de smaken elkaar versterken.


200 gram panklare doperwten 
zout 
vers gemalen zwarte peper 
75 gram waterkers of veldsla 
½ (liefst biologische) sinaasappel 
15 takjes verse munt 
3 - 4 eetlepels olijfolie extra vergine 
150 gram worteljulienne 

Kook de doperwten 3 - 4 minuten in een pan met ruim kokend water en wat zout. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers. Boen de sinaasappel schoon, rasp er 1 eetlepel oranje schil af en pers de sinaasappel uit. Ris de muntblaadjes van de takjes. Roer in een schaal het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de waterkers, worteljulienne, muntblaadjes en doperwten erdoor. Lekker bij kip, vis of lamsvlees. 

 4 personen 

voedingswaarde : 120 kcal p.p. 
bereidingstijd : 15 minuten 

gebied : Marokko
gerechtsoort : bijgerecht 

bron : Tip Agenda 2006

Geen opmerkingen: