maandag 28 september 2020

Maaltijdsalade van mosselen en venkel

MAALTIJDSALADE VAN MOSSELEN EN VENKEL

2 kilogram mosselen, schoongemaakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
versgemalen peper
zout
2 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels mosterd
2 venkelknollen, in dunne reepjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
200 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
1 blik maïs à 300 gram, uitgelekt


Kook de mosselen met 1½ deciliter water, de ui, de knoflook en peper en zout naar smaak 5 minuten op een hoog vuur totdat alle schelpen openstaan. Schud ze tussentijds een keer om.
Giet ze af en vang ½ deciliter van het kookvocht op. Houd 4 mosselen in schelp achter en neem e rest uit de schelpen.
Klop een dressing van het opgevangen kookvocht, de olie, de mayonaise, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de mosselen zonder schelp met de venkel, de paprika, de spinazie en de maïs door elkaar.
Verdeel e salade over 4 borden, lepel de dressing erover en garneer met de achtergehouden mosselen.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : C1000 Weekmenu tot en met 6 september 2003

Geen opmerkingen: