dinsdag 14 juli 2020

Vleesschotel met pinda's (Zimbabwe)

VLEESSCHOTEL MET PINDA’S

2 eetlepels arachideolie (of andere plantaardige olie)
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
450 gram stoofvlees in blokjes (rundvlees, varkensvlees, kip, schapenvlees of geitenvlees)
3 grote tomaten, ontveld en kleingesneden (of uit blik)
3 eetlepels pindakaas met stukjes noot, liefst zelfgemaakte
7½ deciliter water
1 grote aardappel, geschild en kleingesneden


Verhit de olie in een pan en bak hierin de uitjes goudbruin. Voeg knoflook, zout, peper en chilipeper toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg de stukjes vlees toe en roerbak ze in 5 minuten rondom bruin. Voeg tomaten, pindakaas en 7½ deciliter water toe. Laat het gerecht in 45 minuten gaar stoven op laag vuur. Voeg de kleingesneden aardappel toe en laat verder stoven tot deze gaar is. Serveer hierbij Maïspap.

4 personen

land : Zimbabwe
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: