dinsdag 14 juli 2020

Vleesschotel met kokosmelk (Oost-Afrika)

VLEESSCHOTEL MET KOKOSMELK

450 gram stoofvlees in reepjes
½ theelepel gemalen komijn, gemengd met ½ theelepel gemalen koriander
1 eetlepel chilipoeder
2 eetlepels olie
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
zout naar smaak
1½ deciliter kokosmelk*

* Kokosmelk : Schraap het vruchtvlees van de kokos uit de schaal, verwijder het bruine vliesje en rasp de kokos. Voeg per 100 gram kokos 2½ deciliter heet water toe. Laat dit 30 minuten weken. Zeef de kokosmelk.


Wentel de reepjes vlees door de gemengde specerijen. Verhit de olie en bak hierin uitjes, knoflook en vlees aan. Voeg zout en kokosmelk toe. Stoof het vlees afgedekt gaar. Serveer hierbij zetmeelrijke bijgerechten als Maïspap, Gebakken banaan, gekookte yam of aardappelen.

Voor 4 personen.

gebied : Oost-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: