KRAMBAMBULI (GEFLAMBEERDE PUNCH)
1 fles jonge rode wijn
stukje pijpkaneel
2 kruidnagels
5 eetlepels suiker
4 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap
2 deciliter sterke hete thee
8 suikerklontjes
rum
Zet de wijn op met kaneel, kruidnagel en suiker en laat dit mengsel heet worden, maar vooral niet aan de kook komen. Laat het 10 minuten trekken en voeg dan sinaasappel- en citroensap toe en de vers gezette hete thee. Laat de krambambuli goed heet worden en giet het in glazen. Leg op elk glas een lepel met daarin 2 klontjes. Giet verwarmde rum over de klontjes als deze door de damp wat verwarmd zijn en steek de alcoholdamp aan. Laat de uit elkaar vallende brandende klontjes geleidelijk van de lepel in de punch vallen.
4 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : drank
bron : Culinair reisboek / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten