GEROOSTERDE HOBZA MET OLIJFOLIE EN TOMAAT
3 grote rijpe vleestomaten of pomodori
zout
peper
2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
1 eetlepel fijngesneden munt
1 teentje knoflook, geperst
3 dik gesneden sneetjes luchtig landbrood (of 12 sneetjes dik gesneden stokbrood)
2 - 3 eetlepels extra vierge olijfolie
Dompel de tomaten 5 tellen in ruim kokend water, pel ze, snij ze in kwarten, verwijder zaadjes en vocht en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomaatblokjes met de peterselie, munt en knoflook en breng het op smaak met zout en peper. Rooster de sneetjes brood op het rooster in 5 minuten goudbruin in het midden van de oven. Snij de sneetjes in vieren en bestrijk ze met wat olijfolie. Leg er een flinke lepel van het tomaatmengsel op en serveer direct.
12 personen
voedingswaarde : 55 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Malta
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair augustus 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten