maandag 11 mei 2020

Tortilla (Spanje)

TORTILLA (SPAANSE OMELET)

1 deciliter olijfolie
500 gram vastkokende aardappelen, geschild, in dunne plakjes
6 grote eieren
zout
peper


Verhit de olie in de koekenpan, voeg de aardappelen toe en roer goed tot alle aardappelen met olie omgeven zijn. Bak de aardappelen op middelhoog vuur tot ze gaar zijn, ze mogen niet te bruin worden. Schep de aardappelen uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Schenk de achtergebleven olie door een zeef en wrijf de pan schoon met keukenpapier. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de koekenpan. Klop de eieren los met zout en peper en roer de aardappelen erdoor. Schenk dit mengsel in de koekenpan en bak de tortilla op zacht vuur goudgeel. Laat de tortilla op een groot deksel glijden als het ei bijna gestold is. Schenk nog 1 eetlepel olie in de pan en bak ook de andere kant goudgeel. Serveer de tortilla warm met een salade of tomatensaus.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Spanje
gerechtsoort : voor- of hoofdgerecht

bron : Kip & ei special, Bijlage bij Tip Culinair mei 2000

Geen opmerkingen: