zondag 22 maart 2020

Wortel-linzensoep met sinaasappelgremolata

WORTEL-LINZENSOEP MET SINAASAPPELGREMOLATA

650 gram winterwortels
2 theelepels komijnzaad
1½ liter groentebouillon (van 2 - 3 tabletten)
1 kleine (bio)perssinaasappel
3 takjes tijm
125 gram rode linzen
2 uien
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie


Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Snijd de ui en 2 teentjes knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de soeppan. Bak de ui met de knoflook en 1 theelepel komijnzaad zachtjes 1 minuut. Schep de wortel erdoor en bak 1 minuut mee zonder te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten zachtjes. Rooster intussen in een droge koekenpan de laatste theelepel komijnzaad en schud in een vijzel. Vijzel het komijnzaad grof. Boen de sinaasappel en rasp de oranje schil er dun af. Ris de blaadjes van de tijm. Rasp de laatste teen knoflook. Meng de sinaasappelrasp met de tijm, knoflook, het komijnzaad en de laatste 2 eetlepels olijfolie (gremolata). Pureer de soep grof met de staafmixer. Voeg de linzen toe en kook de soep nog 15 - 20 minuten, tot de linzen gaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Schep in elke kom wat gremolata en maak af met een straaltje olijfolie.

4 personen

voedingswaarde : 296 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Delicious. maart 2020

Geen opmerkingen: