vrijdag 27 maart 2020

Gefrituurde kaasravioli

GEFRITUURDE KAASRAVIOLI

125 milliliter karnemelk
50 gram panko (Japans grof broodkruim)
250 gram verse kaasravioli
zonnebloemolie, om te frituren
300 gram lekkere tomatensaus
peterselie, voor erbij
versgeraspte Parmezaanse kaas, voor erbij


Schenk de karnemelk in een diep bord en strooi de panko in een ander bord. Doop de ravioli eerst in de karnemelk en daarna in de panko, zodat ze er goed mee bedekt zijn.
Vul een (frituur)pan voor de helft met olie en verhit tot 190°C of tot een blokje brood hierin in 30 seconden goudbruin kleurt. Frituur de ravioli met 5 - 6 tegelijk in 1 - 2 minuten goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm intussen de saus in een kleine pan op laag vuur, breng op smaak met zout en peper en schep in een kom.
Schep de ravioli in een schaal, bestrooi met peterselie en serveer met de tomatensaus.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 388 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hapje

bron : Delicious. maart 2019

Geen opmerkingen: