donderdag 26 maart 2020

Focaccia met rogge (Ostia, Lazio, Italië)

FOCACCIA MET ROGGE

225 gram bloem van zachte tarwe, tipo ‘00’
225 gram bloem van harde tarwe
300 gram roggebloem
10 gram verse gist
560 gram water
30 gram zout
200 milliliter olijfolie
grof zeezout


Meng de 3 soorten bloem. Roer de gist los met 2 eetlepels lauwwarm water. Meng het gistwater met de bloem en voeg beetje bij beetje al het water toe en als laatste het zout. Kneed het deeg 10 minuten. Laat 1 uur rijzen. Leg het deeg op het aanrecht, vouw het deeg over elkaar heen, herhaal 3 à 4 keer. Keer om en vorm een bol. Laat 2 uur op een warme plek rijzen.
Besprenkel een ovenplaat rijkelijk met de helft van de olijfolie en leg het deeg erop, spreid het met je vingers een beetje uit. Laat nog 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Verdeel het deeg in een mooie dikke laag van 2 - 3 centimeter over de ovenplaat, maak kuiltjes met je vingers. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met grof zout. Bak de focaccia 12 minuten op 210°C, schakel de oventemperatuur terug naar 190°C en bak nog 8 minuten. Lekker bij prei en beenmerg.

4 personen

voedingswaarde : 553 kcal p.p.
bereidings- / rijs- / oventijd : 25 / 200 / 20 minuten

gebied : Ostia, Lazio, Italië
gerechtsoort : brood

bron : Delicious. maart 2019

Geen opmerkingen: