donderdag 26 maart 2020

Notenburger

NOTENBURGER

100 gram rijst
zout
100 gram geroosterde amandelen
1 ui, gehakt
1 bosje peterselie, gehakt
1 ei
2 eetlepels bloem
peper
4 eetlepels olie
4 ciabattabroodjes
100 gram rucola
2 rijpe tomaten, in plakken


Kook de rijst met wat zout gaar. Pureer rijst, amandelen, ui en peterselie grof in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe in een schaal en meng er ei, bloem en peper door. Kneed dit en vorm er vier burgers van. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers op laag vuur in 10 minuten aan beide zijden bruin. Serveer in een vers ciabattabroodje met rucola en tomaat.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 30 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Sla etcetera maart / april 2001

Geen opmerkingen: