vrijdag 27 maart 2020

Polenta met geitenkaas en gegrilde kerstomaatjes

POLENTA MET GEITENKAAS EN GEGRILDE KERSTOMAATJES

800 gram kerstomaatjes
olijfolie
1 eetlepel kappertjes
zout
peper
1 ui
2 tenen knoflook
250 gram snelkookpolenta
50 gram Parmezaanse kaas
80 gram geitenkaas + extra
verse oregano


Verhit de grill op de hoogste stand. Spreid 800 gram kerstomaatjes uit op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en gril 10 - 12 minuten tot ze openbarsten en schroeiplekjes krijgen. Laat een paar minuten afkoelen, schep in een pan en prak met een vork. Roer er 1 eetlepel uitgelekte en afgespoelde kappertjes en wat zout en peper door. Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit intussen een scheutje olijfolie op matig vuur in een ruime ovenbestendige koekenpan of braadpan en bak hierin 1 fijngesneden ui met een snuf zout glazig in 7 - 8 minuten. Voeg 2 geperste tenen knoflook toe, bak 1 minuut mee en schep het uienmengsel in een kom. Maak de pan schoon en schenk er 1 liter kokendheet water in, roer er 250 gram snelkookpolenta door en kook al roerend tot pap. Roer het uienmengsel, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 80 gram verbrokkelde geitenkaas en wat zout en peper erdoor. Zet de pan in de oven en bak de polenta in 15 minuten gaar en goudbruin.
Verwarm de gegrilde tomaatjes en verdeel ze over de polenta. Strooi er verse oregano en wat verbrokkelde geitenkaas over. Serveer met een groene salade.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Delicious. maart 2019

Geen opmerkingen: