zondag 8 maart 2020

Doperwten met zuring en mosterd

DOPERWTEN MET ZURING EN MOSTERD

300 gram verse of diepvriesdoperwtjes, ontdooid
2 theelepels dijonmosterd
1 ½ theelepel Engels mosterdpoeder
¾ theelepel fijne kristalsuiker
2 eetlepels olijfolie
220 gram bosui, schoongemaakt, in schuine, 1 centimeter brede ringetjes
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
3 theelepels zwart mosterdzaad, geroosterd
75 gram Griekse yoghurt
100 gram zuringblaadjes en steeltjes, grof gesnipperd
zout


Breng een middelgrote pan water aan de kook en blancheer hierin de doperwten 30 seconden. Spoel ze af onder de koude kraan en zet ze opzij.
Roer in een kommetje beide soorten mosterd met de suiker, 3 eetlepels water en ½ theelepel zout door elkaar tot een gladde puree en zet opzij.
Zet een grote sauteerpan op halfhoog tot hoog vuur en doe de olie erin. Voeg als hij heet is bosui en knoflook toe en fruit ze onder regelmatig roeren in 8 minuten goudbruin. Draai het vuur laag, voeg de mosterdsaus en de doperwten toe met 2 theelepels mosterdzaad en de yoghurt. Roer 1 minuut tot alles goed is vermengd en de yoghurt warm is. Neem de pan van het vuur, roer de zuring door het erwtenmengsel en dien het op, bestrooid met het overgebleven mosterdzaad.

4 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Plenty More / Nóg meer groente om heel lekker te koken / Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen: