maandag 3 februari 2020

Salade aux Moules à la Boulonnaise (Boulogne-sur-Mer, Hauts-de-France, Frankrijk)

SALADE AUX MOULES À LA BOULONNAISE

Kostelijke vissalades zijn een specialiteit uit Boulogne. Deze salade bestaat uit mossels en aardappelen.

3 kilogram mossels
1 deciliter droge witte wijn
4 fijngehakte sjalotjes
tijm
6 takjes peterselie
vers gemalen zwarte peper
1 kilogram in de schil gekookte aardappelen, gepeld en in stukjes gesneden
1 deciliter vinaigrette
peterselie
bieslook


Doe de mossels met wijn, sjalot, tijm, peterselie en veel zwarte peper in een flinke pan en laat ze 8 minuten koken boven hoog vuur. Neem ze uit de schelpen. Leg de stukjes aardappel in een schaal en giet de gezeefde warme mosselbouillon erover. Laat even doortrekken en daarna uitlekken. Leg de mossels erop en giet de vinaigrette erover. Strooi er fijngehakte peterselie en bieslook op.

6 personen

gebied : Boulogne-sur-Mer, Hauts-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: