maandag 10 februari 2020

Emincé de Dinde au Saint-Marcelin (Dauphiné, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

EMINCÉ DE DINDE AU SAINT-MARCELIN (KALKOENREEPJES MET SAINT-MARCELIN)

Saint-Marcelin is een wit schimmelkaasje uit de Dauphiné, zeer zacht van consistentie maar indringend van smaak.

400 gram kalkoenborst, in blokjes of reepjes
1 ui, gehakt
drupje olie of wat boter
2 tenen knoflook, gehakt
½ glas witte wijn
twee handjes pruneaux (pruimedanten), in tweeën
1 deciliter crème fraîche
1 Saint-Marcelinkaasje, lekker rijp (plutôt fait)
zout
peper


Bak de ui op laag vuur glazig in wat vet. Draai dan het vuur hoog en voeg de kalkoen en de knoflook toe. Bak snel tot het vlees een aardig kleurtje heeft. Schenk de wijn in de pan en voeg de pruimedanten en wat zout toe. Laat onder een deksel op halfhoog vuur vijf minuten pruttelen. Het vocht zal deels verdampen. Zet het vuur laag. Meng de kaas door het gerecht. Dat wordt rommelen, want hij smelt meteen. Draai er peper over en serveer.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Dauphiné, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Reiskookboek Frankrijk : Heerlijke recepten voor op de camping en in het vakantiehuis, met ingrediënten uit de streek / Onno Kleyn

Geen opmerkingen: