maandag 16 december 2019

Schelvis met vruchtensaus

SCHELVIS MET VRUCHTENSAUS

150 gram blauwe druiven
¼ literblik mandarijntjes
4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
4 eetlepels bloem
1 theelepel dragon
4 moten schelvis à 200 gram
1 eetlepel citroensap
zout
peper
3 eetlepels boter
½ eetlepel aardappelmeel
½ eetlepel sherry
worcestershiresaus


Druiven wassen en van trosje halen. (Eventueel halveren en pitten eruit halen.) In steelpan (geen aluminium) doen: druiven, mandarijntjes met vocht en zilveruitjes. In diep bord bloem en dragon vermengen. Vis onder koud stromend water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen. Besprenkelen met citroensap.
Vis inwrijven met zout en peper. Door bloem wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vis aan elke kant in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen op zacht vuur vruchten met uitjes tegen de kook aanbrengen. In kopje aardappelmeel met sherry tot glad papje roeren. Al roerende aan vruchten toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met peper en worcestershiresaus. Vis op schaal leggen. Beetje vruchtensaus erover schenken. Rest overdoen in sauskom.

4 personen

voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Kerst 1980

Geen opmerkingen: