dinsdag 19 november 2019

Witte bonen met groene kruiden

WITTE BONEN MET GROENE KRUIDEN

1 ui
1 pot witte bonen (720 gram)
3 takjes peterselie
2 takjes selderij
2 eetlepels margarine
1 teentje knoflook
2 theelepels bouillonpoeder


Ui pellen en snipperen. In zeef bonen laten uitlekken. In kopje peterselie en selderij fijnknippen.
In braadpan boter verhitten. Ui 5 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bonen en bouillonpoeder toevoegen. Met deksel op pan in 5 minuten door en door warm laten worden, af en toe omscheppen. Peterselie-selderij erdoor scheppen. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1979

Geen opmerkingen: