zaterdag 7 september 2019

Sperziebonensalade met ui

SPERZIEBONENSALADE MET UI

750 gram sperziebonen
zout
1 grote (rode) ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
2 eetlepels (dragon)azijn
1 theelepel Franse mosterd
versgemalen peper


Sperziebonen afhalen en wassen. In pan, bodem water met zout aan de kook brengen. Sperziebonen in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Ui pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Erdoor roeren: olie, azijn, mosterd, ui, zout en peper.
Sperziebonen op schaal leggen. Sausje erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1980

Geen opmerkingen: