zondag 4 augustus 2019

Hyldebærsuppe (Denemarken)

HYLDEBÆRSUPPE (VLIERBESSENSOEP)

500 gram vlierbessen (alleen de bessen, niet het groen)
2 liter water
geraspte schil van een citroen
150 gram suiker
½ kilogram appelen
40 gram aardappelmeel

De vlierbessen wassen en met de geraspte citroenschil koken in iets minder dan 2 liter water. Als de bessen stuk gekookt zijn, de soep zeven. 125 Gram suiker bijvoegen. Binden met het in koud water aangemaakte aardappelmeel. De appelen schillen en in kwarten snijden, de klokhuizen eruit halen. De appelen in een heel klein beetje water met 25 gram suiker tot moes koken. Als de soep klaar is, de appelmoes erbij voegen.
Toast erbij geven.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : soep

bron : Recepten uit de Deense keuken / Birgit Andersen

Geen opmerkingen: