vrijdag 23 augustus 2019

Barbari (Libanon)

BARBARI (LIBANEES BROOD)

30 gram verse gist of 1¼ zakje gedroogde gist
1 theelepel suiker
600 gram meel van harde tarwe (Italiaanse specialiteitenwinkel)
zout
2 eetlepels olijfolie


3½ Deciliter handwarm water afmeten. Gist en suiker in 4 eetlepels warm water oplossen en 10 minuten op warme plek wegzetten. Boven kom meel en 2 theelepels zout zeven. Kuiltje in midden maken en gistmengsel, rest van water en olijfolie erin schenken. Mengen tot samenhangende deegbal ontstaat. Deeg met handen tot elastisch kneden. Deegbal in met olie ingevette kom leggen en met enkele druppels water besprenkelen. Kom afdekken met plasticfolie en deeg 1 uur op warme plek laten rijzen tot volume is verdubbeld. Deeg even doorkneden en in vier stukken verdelen. Elk deel met wat olie bestrijken en uitrollen tot rechthoek van 15 x 30 centimeter en 1 centimeter dik. In deeg in lengte 4 insnijdingen maken tot op 3 centimeter vanaf rand. Broden op met meel bestoven bakplaten leggen. Broden licht met bloem bestuiven, met doeken afdekken en nogmaals 10 minuten op warme plak laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225°C. Broden in midden van oven in 15 minuten goudbruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

4 broden

voedingswaarde : 520 kcal
bereidings- / rijstijd : 30 / 75 minuten

gebied : Libanon
gerechtsoort : brood

bron : Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: