zaterdag 13 juli 2019

Gebackener Karpfen (Midden-Europa)

GEBACKENER KARPFEN (GEBAKKEN KARPER)

4 karperfilets of andere zoetwatervis
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel bloem
1 ei
1 eetlepel water
½ kop fijn droog broodkruim
6 eetlepels boter
1 citroen, in schijfjes
1 eetlepel gehakte peterselie


Kruid de visfilets met zout en peper en strooi er wat bloem over. Klop het ei met water samen en haal de filets door dit mengsel en daarna door het broodkruim. Smelt de boter en bak de vis hierin 5 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de vis op een schaal en garneer met schijfjes citroen en peterselie. Geef er een salade en knoedels bij.

4 personen

gebied : Midden-Europa
gerechtsoort : visgerecht

bron : Zwitserland . Oostenrijk . Tsjechoslowakije . Hongarije . Roemenië / Eva Bakos

Geen opmerkingen: