donderdag 16 mei 2019

Bonen-groentesoep met vegetarische balletjes

BONEN-GROENTESOEP MET VEGETARISCHE BALLETJES

2 blikken witte bonen in tomatensaus (nettogewicht 425 gram)
200 gram gesneden soepgroente
2 deciliter gezeefde tomaten
1 kruidenbouillontablet
½ pak paprika braadmix
2 eetlepels ketjap manis
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie


In pan doen: witte bonen met vocht, soepgroente, gezeefde tomaten, bouillontablet en 5 deciliter water. Aan de kook brengen. 30 Minuten zachtjes koken. Intussen in kom doen: braadmix, ketjap en ½ deciliter water. Knoflook erboven uitpersen. Door elkaar mengen. 5 Minuten laten staan. Goed kneden. Hiervan balletjes vormen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
Olie verhitten. Balletjes in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen al roerende bonen-groentesoep aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Balletjes toevoegen.
Lekker met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 10 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip mei 1990

Geen opmerkingen: