zondag 10 maart 2019

Witlofblaadjes gevuld met noten-citruspuree

WITLOFBLAADJES GEVULD MET NOTEN-CITRUSPUREE

3 struikjes witlof
1 grote sinaasappel
½ citroen
cayennepeper naar smaak
1 rode grapefruit
200 gram gemengde notenpasta
3 takjes koriander of peterselie, fijngesneden


Van witlof 20 mooie blaadjes afhalen, wassen en goed droogdeppen. Sinaasappel en citroen uitpersen. Sap zeven en beetje bij beetje door de notenpasta roeren. Op smaak brengen met cayennepeper. Grapefruit dik schillen en partjes tussen de vliezen uit snijden. Witlofblaadjes vullen met notenpuree en op een schaal rangschikken. Garneren met partjes grapefruit en kruiden.

4 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Smaakmakend lente 2005

Geen opmerkingen: