maandag 25 maart 2019

Teriyaki-zalm met peultjes (oriëntaals)

TERIYAKI-ZALM MET PEULTJES

5 eetlepels teriyakisaus saus
4 stukken zalmfilet (totaal 350 gram)
2 eetlepels zonnebloemolie
50 gram peultjes
1 grote wortel, in luciferdunne reepjes
4 shiitake-paddenstoelen, gehalveerd


Zalm in teriyakisaus 10 minuten laten marineren. Zalm uit marinade scheppen en laten uitlekken. In 1 eetlepel olie peultjes en wortel 3 minuten roerbakken. Shiitake toevoegen en 1 minuut meebakken. Groenten uit pan nemen en warmhouden. 1 Eetlepel olie aan bakvet toevoegen en hierin zalm 2 minuten bakken, halverwege keren. Marinade over zalm schenken, zalm keren zodat deze rondom met saus bedekt is. Zalm uit saus scheppen en op borden leggen. Groenten in saus verwarmen. Groenten over vis verdelen.
Lekker met rijstnoedels.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: