woensdag 27 maart 2019

Risotto met asperges en saltimbocca (Italië)

RISOTTO MET ASPERGES EN SALTIMBOCCA

2 sjalotjes
500 gram groene asperges
3 eetlepels (olijf)olie
300 gram risottorijst
1 deciliter droge witte wijn
4 varkensschnitzels (à 100 gram)
4 plakken Parmaham
peper
12 salieblaadjes
50 gram boter


Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Asperges wassen en 1½ centimeter van onderkant asperges afsnijden en asperges schuin in stukjes van 2 centimeter snijden. Kopjes apart houden. In pan olie verhitten. Sjalotjes en stukjes aspergestengel 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erbij scheppen en 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 deciliter water toevoegen. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Laatste 5 minuten aspergekopjes meekoken. Intussen schnitzels elk in drie stukken snijden. Hamplakjes elk in drie stukken snijden. Vlees bestrooien met peper en op elk stukje schnitzel stukje parmaham en salieblaadje leggen. Vaststeken met cocktailprikker. In koekenpan 40 gram boter verhitten en hierin saltimbocca 5 minuten bakken, halverwege keren. Rest van boter door risotto scheppen. Saltimbocca op risotto leggen.

4 personen

voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Rijst (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee - van der Heijden

Geen opmerkingen: