FILETSCHEIBEN MIT KASTANIENPILZEN (VARKENSFILETLAPJES MET CHAMPIGNONS)
125 gram kastanjechampignons
1 sjalotje
25 gram boter of margarine
½ deciliter vleesfond
½ deciliter droge witte wijn
125 milliliter slagroom
zout
peper
200 gram varkensfiletlapjes à la minute
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan helft van boter verhitten en champignons en sjalot al omscheppend 2 minuten bakken. Fond en wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren en op hoog vuur 3 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laag vuur warm houden.
Filetlapjes bestrooien met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filetlapjes 2 minuten bakken, halverwege keren. Filetlapjes over twee borden verdelen. Serveren met rode biet en gekookte aardappels.
2 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten