zondag 6 januari 2019

Scampi na Buzaru (Buzaru, Kroatië)

SCAMPI NA BUZARU (GARNALEN UIT BUZARU)

1 ui
1 deciliter olijfolie
5 grote garnalen (scampi, nummer nul)
½ bosje peterselie
2 tenen knoflook
2 eetlepels Kroatische kruiden
paprikapoeder
zwarte peper
2 rode pepers (fijngehakt)
½ citroen
2 eetlepels paneermeel
1 deciliter droge witte wijn


Snipper de ui fijn en fruit in hete olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de garnalen toe en bak ze snel aan beide kanten. Snij peterselie en knoflook fijn en voeg toe aan de garnalen. Voeg alle kruiden toe samen met het sap van de halve citroen. Roer er tenslotte de paneermeel door. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen. Voeg de witte wijn toe en breng snel, op hoog vuur, aan de kook. Haal de pan van het vuur.
Serveren met bijvoorbeeld kerrierijst.

4 personen

gebied : Buzaru, Kroatië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Kijk eens bij elkaar in de keuken : Multi-culinair Nederland in tachtig foto’s, verhalen en recepten / Jan Kroon

Geen opmerkingen: