BHAJIA’S MET UI
½ theelepel uienzaad
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel venkelzaad
½ theelepel zwart uienzaad
250 gram besan (kikkererwtenmeel)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel gemalen kurkuma
½ theelepel chilipoeder
snufje asafoetida
zout
3 uien, in dunne plakjes
2 verse groene chilipepers, van zaad ontdaan en fijngesneden
3 eetlepels fijngesneden verse koriander
plantaardige olie, om te frituren
Verhit een grote koekenpan met dikke bodem en rooster onder voortdurend roeren uien-, komijn-, venkel- en zwart uienzaad een paar seconden tot de aroma’s vrijkomen. Neem de pan van het vuur. Plet de inhoud licht in een vijzel en doe in een grote kom.
Zeef besan, bakpoeder, kurkuma, chilipoeder, asafoetida en een snufje zout in de kom en voeg uien, chilipepers en fijngesneden koriander toe. Meng goed, voeg genoeg koud water toe en roer tot een dik beslag.
Verhit de olie in een diepe frituurpan of grote pan met dikke bodem tot 180 - 190°C, of tot een blokje brood in 30 seconden bruin wordt. Laat telkens een paar lepels beslag in de hete olie glijden en bak het goudbruin. Draai één keer om. Neem de bhajia’s met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer heet.
24 stuks
gebied : India
gerechtsoort : snack
bron : De allerlekkerste Indiase gerechten / Réchel Buitenrust Hettema-van Coevorden
zondag 30 december 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten