zaterdag 13 oktober 2018

Oosterse tonijnsalade (Oosten)

OOSTERSE TONIJNSALADE

1 blik tonijn in olie (220 gram)
1 middelgrote gepelde ui
4 middelgrote gepelde tomaten
2 grote of 3 kleine groene paprika’s
3 eetlepels azijn
zout
100 gram emmentaler kaas
50 gram groene olijven
verse of gedroogde muntblaadjes


Laat de tonijn op een zeef uitlekken. Snijd de uien en de tomaten in dunne plakken, leg de uien in koud water, verwijder het zaad uit de tomaten. Was en droog de paprika’s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen.
Klop de olie met azijn en zout. Marineer er de tomaten en paprika’s in.
Verdeel de tonijn met twee vorken in kleine stukken, verwijder velletjes en graten.
Meng de vis door de groenten.
Giet de uien af, laat ze in de zeef zeer goed uitlekken.
Snijd de kaas in smalle repen en meng deze met de uien door de salade. Garneer met olijven en pepermuntblaadjes.

4 personen

bereidingstijd : 30 - 45 minuten

gebied : Oosten
gerechtsoort : salade

bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: