zondag 26 augustus 2018

Judias Verdes con Salsa de Tomate (Castilië, Spanje)

JUDIAS VERDES CON SALSA DE TOMATE (SNIJBONEN IN TOMATENSAUS)

1 theelepel zout
500 gram verse snijbonen, afgehaald en in stukjes van 5 centimeter gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 fijngehakte ui
1 theelepel fijngehakte knoflook
4 tomaten zonder schil of zaad en fijngehakt, of in plaats hiervan uitgelekte tomaten uit blik
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 theelepels suiker
vers gemalen zwarte peper


Breng het zout met 2 liter water in een flinke pan op fel vuur aan de kok. Doe hierin de bonen, niet meer dan een handvol tegelijk. Laat weer aan de kook komen en draai de vlam dan lager. Laat zonder deksel 10 à 15 minuten doorkoken, of zolang tot de bonen net gaar zijn. Laat ze uitlekken op een vergiet of zeef en bewaar ze zolang hierin.
Verhit de olijfolie in een zware koekenpan, tot er lichte damp af slaat. Doe er de uien en knoflook bij en laat, voortdurend roerende, op matig vuur 5 minuten bakken, tot de uien zacht en doorzichtig, maar niet bruin zijn. Roer er de tomaten, peterselie, suiker en wat peper door, breng alles aan de kook en laat zonder deksel doorkoken, tot het vocht grotendeels is verdampt en het mengsel dik genoeg is.
Roer hier nu de bonen door en laat een paar minuten pruttelen, tot zij door en oor warm zijn. Maak op smaak af met zout of peper en doe meteen op in een voorverwarmde, diepe schaal.

4 personen

gebied : Castilië, Spanje
gerechtsoort : groentegerecht

bron : In de Spaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Peter S. Feibleman

Geen opmerkingen: