dinsdag 17 juli 2018

Gebakken courgette-salade

GEBAKKEN COURGETTE-SALADE

1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 eetlepel citroensap
½ theelepel suiker
1 eetlepel fijngehakte munt
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels yoghurt
zout
peper
mespunt paprikapoeder
1 grote courgette
3 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
2 takjes munt


Pel en snipper de knoflook en het uitje. Meng ze met het citroensap en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de munt, de slagroom, de yoghurt, het paprikapoeder en zout en peper toe. Snijd de courgette in plakjes van ½ centimeter.
Wentel de plakjes courgette door de bloem. Verhit de olijfolie en bak hierin de plakjes courgette aan beide kanten lichtbruin. Leg de courgette op 2 bordjes, schep het sausje erover en garneer met de takjes munt.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 28 juli 1993

Geen opmerkingen: