zaterdag 24 maart 2018

Gepocheerde griet met jonge groenten en pittige kerriesaus

GEPOCHEERDE GRIET MET JONGE GROENTEN EN PITTIGE KERRIESAUS

150 gram broccoliroosjes
3 lente-uitjes in brede repen van 3 centimeter
200 gram jonge worteltjes, in stukjes van 3 centimeter
150 gram courgette, ongeschild, in stukjes van 3 centimeter
zout
peper
30 gram boter of margarine
150 gram sjalotjes, in dunne ringetjes
1 - 2 theelepels kerriepoeder
8 stukken grietfilet à 60 gram
½ deciliter droge witte wijn
5 deciliter visbouillon
2 deciliter slagroom


Groenten elk afzonderlijk in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Broccoli 5 minuten, lente-uitjes 1 minuut, worteltjes 6 minuten en courgette 3 minuten. Groenten warm houden. Oven voorverwarmen op 175°C. Boter verhitten en sjalotjes 5 minuten bakken. Kerriepoeder 3 minuten meebakken. Sjalotmengsel over bodem van ovenschaal verdelen. Visfilets met zout en peper bestrooien en op sjalotjes leggen. Wijn met visbouillon aan de kook brengen en over vis schenken. Ingevette ovenschaal met aluminiumfolie afdekken en vis in midden van oven in 6 - 8 minuten gaar pocheren. Vis uit schaal nemen en warm houden. Pocheervloeistof in steelpan schenken en op hoog vuur tot helft laten inkoken. Slagroom erdoor roeren en saus nog 5 minuten laten koken. Saus eventueel zeven. Met zout en peper op smaak brengen. Vis en groenten over 4 grote diepe borden verdelen en saus erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair maart 1996

Geen opmerkingen: