donderdag 10 augustus 2017

Kelepon (Verre Oosten)

KELEPON

250 gram kleefrijstmeel
2 ½ deciliter water
3 pandanbladeren en groene kleurstof of 1 theelepel pandanpasta
100 gram goela djawa
100 gram gedroogde gemalen kokos


De schijven goela djawa in zeer kleine stukjes breken. Het water aan de kook brengen en daarin de gekneusde pandanbladeren even laten trekken. De vloeistof iets laten afkoelen, bladeren verwijderen, druppels kleurstof erbij doen, geleidelijk toevoegen aan het meel en er een soepel deeg van kneden. Dat gaat erg snel. Bij gebruik van pandanpasta, deze vermengen met 2 tot 2½ deciliter lauw water en aan het meel toevoegen. Van het deeg balletjes draaien, iets groter dan soepballetjes, in de kom van een hand een beetje indrukken, er een paar stukjes goela djawa inleggen, dichtvouwen, weer mooi bol draaien en de balletjes met 4 tot 5 tegelijk in een pan kokend water laten glijden. Binnen drie minuten komen ze boven drijven en zijn ze gaar. Met een schuimspaan uit het water halen, even laten uitlekken en door de kokos rollen. Wees erop verdacht dat de vloeibare vulling nog weleens krachtig wil ontsnappen.

40 stuks

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : snoep

bron : Lekker uit de toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager

Geen opmerkingen: