dinsdag 5 mei 2015

Quiabo com Camarão e Cocos (Mozambique)

QUIABO COM CAMARÃO E COCOS (IN KOKOSMELK GESTOOFDE OKRA MET GARNALEN)

750 gram okra’s, gewassen
½ theelepel zeezout
3 middelgrote uien, gepeld
3 teentjes knoflook, gepeld
5 rijpe tomaten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel komijnpoeder
250 gram grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
150 milliliter kokosmelk
1 citroen, schoon geschrobd


Snijd de okra’s van boven en onder bij en bestrooi ze met het zout. Snijd de uien in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een grote, zware pan en bak daarin de okra’s tot ze beginnen te kleuren. Schep ze er met een schuimspaan uit en bak de uien in dezelfde pan goudbruin. Voeg de knoflook toe, bak hem een paar minuten mee en bak vervolgens de tomaten en het komijnpoeder nog 5 minuten mee. Doe nu de okra’s samen met de garnalen in de pan en bak alles nog 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel nog enkele minuten sudderen, tot de garnalen ondoorzichtig worden.
Serveer de gestoofde okra’s met knapperig brood om de aromatische sappen mee op te deppen, of met een meer traditionele xima.

4 personen

gebied : Mozambique
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
Een reactie plaatsen