zondag 3 mei 2015

Khoshab / Haft Mewa (Centraal-Azië)

KHOSHAB / HAFT MEWA (CENTRAAL-AZIATISCHE SALADE VAN GEDROOGD FRUIT)

100 gram gedroogde abrikozen (liefst biologisch)
50 gram sultanarozijnen
50 gram gedroogde vijgen
100 gram dikke rozijnen
2 – 3 kruidnagels
2 – 3 kaneelstokjes
100 gram rauwe amandelen
50 gram walnoten
50 gram pistachenoten
2 eetlepels rozenwater


Was het fruit goed en doe in een kom met ruim koud water (het fruit moet 4 – 5 centimeter onderstaan). Voeg de kruidnagels en kaneel toe en laat het geheel 2 dagen weken. Doe na de 2 dagen de noten in verschillende kommen en giet er heet water bij. Laat ze 2 uur weken en giet ze af. Nu kun je het vel verwijderen. Doe de noten bij de vruchten en het weekwater. Voeg het rozenwater toe.
Het sap dat nu is verkregen, wordt khoshab (letterlijk ‘vrolijk water’) genoemd. Soms wordt het afgegoten en apart gedronken. Het fruit zelf wordt koud geserveerd.

4 personen

gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher

Geen opmerkingen: