maandag 25 mei 2015

Asperges en roerei

ASPERGES EN ROEREI

8 asperges
2 sneden brood of 2 pasteibakjes
boter
3 eieren


Snijd de asperges bij voor u ze kookt, zodat u alleen het zachte en eetbare deel klaarmaakt. Bak intussen wat brood, een snee per persoon, of rooster brood en besmeer het met boter, of warm een paar pasteibakjes op.
Als de asperges gaar zijn en uitgelekt, maakt u snel roerei van een passend aantal eieren (3 eieren voor 2 personen is ongeveer de juiste hoeveelheid). Doe dit met veel boter en houd ze smeuïg. Leg het roerei op het brood of doe het in de pasteibakjes en leg de asperges er kruislings bovenop. Serveer onmiddellijk.
Als u asperges op deze manier wilt serveren bij een drankje maakt u een aantal kleine barquettes van deeg in speciale ovale bakvormpjes. Vul ze zoals hierboven beschreven en doe dat vlak voor u ze serveert. Als u ze langer van tevoren moet klaarmaken is het het beste om het roerei en de pasteibakjes apart te laten afkoelen (zet de steelpan met roerei in een kom met ijswater om te voorkomen dat het te ver door bakt en zijn smeuïgheid verliest). Vul de bakjes pas met roerei als alles koud is, om zoveel mogelijk te voorkomen dat ze klef worden.

2 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Groentekookboek / Jane Grigson
Een reactie posten