woensdag 8 april 2015

Wentelteefjes (Nederland)

WENTELTEEFJES

1 ei
1 eetlepel suiker
1 theelepel kaneel
1 eetlepel citroenrasp (Baukje)
2½ deciliter melk
10 sneetjes oud casinobrood
50 gram boter of margarine


In een diep bord ei loskloppen met suiker, kaneel en citroenrasp. Melk erdoor kloppen. Korstjes van het brood snijden. Sneetjes brood schuin doorsnijden.
Stukjes brood één voor één door het eimengsel halen en 5 minuten erin laten weken. Schaal voorverwarmen. In grote koekenpan helft van boter verhitten. Hierin de helft van de stukjes brood in 2 minuten bruin bakken. Halverwege keren. Dakpansgewijs op warme schaal leggen. Rest van de wentelteefjes op dezelfde manier bakken. Lekker met basterdsuiker.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gebied : Nederland
gerechtsoort : nagerecht

bron : Allerhande maart 1987

Geen opmerkingen: