donderdag 6 februari 2014

Kabeljauw met prei-tomatensaus en aardappelpuree

KABELJAUW MET PREI-TOMATENSAUS EN AARDAPPELPUREE

2 pakjes diepvries kabeljauw à 100 g
zout
peper
3 eetlepels bloem
3 eetlepels (olijf)olie
1 dunne prei
1 teentje knoflook
1 blik gepelde tomaten (nettogewicht ca. 400 g)
1½ eetlepel kappertjes
1 theelepel suiker
1 theelepel rozemarijn of tijm
2 theelepels aardappelmeel of maïzena
½ zakje instant aardappelpuree (Maggi)
1½ dl melk


Stukken bevroren kabeljauw bestrooien met zout en peper. Bloem in een diep bord strooien en vis aan beide kanten in de bloem drukken. In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Kabeljauw in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In een pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei toevoegen. Ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaten met sap, kappertjes, suiker en rozemarijn (of tijm) toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. In een kopje aardappelmeel (of maïzena) met 1 eetlepel water gladroeren en al roerende aan tomatenmengsel toevoegen. Blijven roeren tot het mengsel lichtgebonden is. Op laag vuur nog ca. 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Intussen aardappelpuree maken met melk en 2 dl water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stukken vis op 2 borden scheppen. (Met een ijsbolletjestang) aardappelpuree ernaast scheppen. Tomatenmengsel erover verdelen. Direct opdienen.

2 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande januari 1990

Geen opmerkingen: