zondag 16 juni 2013

Platbrood (MIddellandsezeegebied)

PLATBROOD

450 gram bloem voor brood + extra voor uitrollen
1 zakje gist (à 7 gram)
½ theelepel fijne kristalsuiker
1 eetlepel extra vergine olijfolie + extra voor erbij
2 theelepels za’atar + extra voor erbij


Verwarm de oven voor op 200°C. Vet twee bakplaten licht in met olie. Zeef de bloem boven een kom en voeg de gist, suiker, olie, za’atar, 1 theelepel zout en 250 milliliter lauwwarm water toe. Meng alles door elkaar en kneed het in 5 minuten tot een glad, elastisch deeg. Verdeel het in vier balletjes. Rol ze op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot ovalen van 35 centimeter lang. Leg ze op de bakplaten en prik er gaatjes in met een vork. Bak ze 5 minuten in de hete oven, keer ze en bak ze nog 5 minuten of tot ze gaar en goudbruin zijn. Bestrijk de warme platte broden met olie en strooi er nog wat za’atar over.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 10 minuten

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : brood

bron : Delicious. juni 2013

Geen opmerkingen: