maandag 17 juni 2013

Gekruide, gefrituurde vis en garnalen met aioli (Middellandsezeegebied)

GEKRUIDE, GEFRITUURDE VIS EN GARNALEN MET AIOLI

2 eetlepels maïzena, gezeefd
100 gram bloem, gezeefd
2 theelepels za’atar + extra voor erover
125 milliliter koolzuurhoudend mineraalwater
200 gram stevige witvisfilets, in reepjes van 2 centimeter
12 schoongemaakte sint-jakobsschelpen
12 grote garnalen, gepeld (maar staartjes eraan gelaten)
zonnebloemolie om in te frituren
aioli van goede kwaliteit, bladpeterselie en citroenpartjes voor erbij


Meng in een kom de maïzena, bloem, za’atar en 1 theelepel zout. Klop het mineraalwater er geleidelijk door en zet apart. Dep de vis, schaal- en schelpdieren droog met keukenpapier. Schenk een steelpan halfvol met olie en verhit tot 190°C (of tot een broodblokje hierin in 30 seconden goudbruin bakt). Doop de vis, schaal- en schelpdieren in het beslag en bak ze in gedeelten in 2 - 3 minuten goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd warm. Strooi er nog wat za’atar over en serveer met aioli, peterselie en citroenpartjes.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Delicious. juni 2013

Geen opmerkingen: