maandag 8 april 2013

Gegratineerde schorseneren (Frankrijk)

GEGRATINEERDE SCHORSENEREN

500 gr schorseneren
2 el azijn
0,5 dl slagroom
30 gr paneermeel
100 gr kaas (gruyere,in plakjes)
1 mp zout
1 mp peper
20 gr boter


Was de schorseneren en laat ze 1 uur in koud water staan. Schil de schorseneren en kook ze 1 uur in water met zout en azijn tot ze gaar zijn. Verdeel ze in stukken, doe ze in een beboterde ovenschaal en giet de room eroverheen. Bestrooi ze met zout en peper, verdeel de kaasplakken eroverheen, en bestrooi met paneermeel. Bak de schorseneren 20 - 30 minuten op 220 ºC.

Voor 4 personen.

voorbereiding : 1 uur, bereiding : 30 min.

land : Frankrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : DOMUS Franse recepten

Geen opmerkingen: