vrijdag 1 maart 2013

Knoflook-amandelsoep met Valdeón (Spanje)

KNOFLOOK-AMANDELSOEP MET VALDEÓN

Let op: moet minimaal 4 uur koelen in de koelkast.

200 gram Valdeón (of Bleu d’Auvergne)
1 liter (koude) kippenbouillon (kant-en-klaar)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
100 gram amandelschaafsel
4 sneden oud brood, zonder korst
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
peper
zout


Week het brood in wat van de bouillon. Pureer dan in de keukenmachine (of met staafmixer) met de amandelen, knoflook en nog wat bouillon tot een smeuïge massa. Klop of mix dan de rest van de bouillon en de olijfolie en wijnazijn erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat zeker 4 uur doorkoelen in koelkast. (Zet de soepkommen ook in de koelkast.)
Brokkel de kaas fijn en serveer de soep in de koude soepkommen met de kaas eroverheen gestrooid.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : soep

bron : 30 Spaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: