zaterdag 2 maart 2013

Gambas al Ajillo (Spanje)

GAMBAS AL AJILLO (KNOFLOOKGARNALEN)

500 gram grote steurgarnalen, ongepeld
6 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
1 theelepel cayennepeper of paprikapoeder (matig scherp)
2 theelepels droge sherry
2 eetlepels citroensap
zeezout


Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan, bak de knoflook 1 minuut en bestrooi die dan met cayenne- of paprikapoeder. Voeg de garnalen toe en schep ze voorzichtig om. Laat 2 - 3 minuten zachtjes bakken en lepel er dan sherry en citroensap over. Roer goed om en serveer ze direct, bestrooid met wat zeezout.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De lekkerste gerechten van de wereld / Vera Zielstra

Geen opmerkingen: