zaterdag 2 maart 2013

Gambas al Ajillo (Spanje)

GAMBAS AL AJILLO (KNOFLOOKGARNALEN)

500 gram grote steurgarnalen, ongepeld
6 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
1 theelepel cayennepeper of paprikapoeder (matig scherp)
2 theelepels droge sherry
2 eetlepels citroensap
zeezout


Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan, bak de knoflook 1 minuut en bestrooi die dan met cayenne- of paprikapoeder. Voeg de garnalen toe en schep ze voorzichtig om. Laat 2 - 3 minuten zachtjes bakken en lepel er dan sherry en citroensap over. Roer goed om en serveer ze direct, bestrooid met wat zeezout.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De lekkerste gerechten van de wereld / Vera Zielstra

1 opmerking:

Emilie zei

Hallo Esther,

Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?

Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165

Breng ons een bezoek!
Volrecepten.nl