OLIJVENSALADE
Bereid deze salade liefst 24 uur voor u hem wilt serveren, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
krap 1 theelepel zeezout
3 tenen knoflook, uitgeperst
snufje chilipoeder
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
sap van 3 citroenen
6 eetlepels olijfolie
400 gram zwarte en groene olijven, ontpit
4 eetlepels fijngesneden peterselie
Vermeng alle ingrediënten behalve de laatste twee tot een dressing. Schep de olijven en de peterselie hierdoor. Laat de salade enkele uren of nog liever een hele nacht intrekken voor u hem serveert als onderdeel van mezze of als salade
6 - 8 personen
land : Egypte
gerechtsoort : mezze
bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten