MASSAMAN POMPOENSPIESEN MET KAFFIR LIMOEN EN KERRIE
Deze pompoenspiesen bak je in de oven; de spiesen zijn niet echt nodig, maar het staat leuker.
1 theelepel kerriepoeder
2 theelepels knoflookpoeder
½ theelepel verkruimeld kaffir limoenblad
3 eetlepels extra vergine olijfolie
750 gram (kabocha)pompoen, ongeschild, in 3-centimeter-blokjes, zonder pitten
1 rode ui, in 6 partjes en ringen per 2 losgehaald
300 gram witte rijst, gestoomd
gehakte zoute pinda’s, voor erover
1 limoen in partjes, voor erbij
chilivlokken, voor erbij
Thaise basilicum, voor erbij
SATÉSAUS
220 gram pindakaas met stukjes noot
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel vloeibare honing
¼ theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel sojasaus
chili-olie naar smaak, voor erover
Verwarm de oven voor op 240°C. Meng in een grote kom het kerrie- en knoflookpoeder met 1 theelepel fijn zout, het verkruimelde limoenblad en de olie. Schep de pompoenblokjes hiermee om.
Steek aan elke spies 4 tot 6 pompoenblokjes met uienringetjes ertussen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 15 minuten in de oven.
Meng voor de saus de pindakaas, ketjap, honing, het knoflookpoeder en de sojasaus in een kom en roer er 170 milliliter heet water door. Breng naar keuze op smaak met wat chili-olie.
Verdeel de spiesen over de gestoomde rijst en besprenkel met wat satésaus. Geef de rest er apart bij. Bestrooi met de gehakte pinda’s en geef er limoenpartjes, chilivlokken, chili-olie en Thaise basilicum bij.
4 personen
voedingswaarde : 763 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15/15 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Delicious. januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten